Τετάρτη, Αύγουστος 15th, 2018
Μοσχαρίσια φιλετάκια με μπίρα και μουστάρδα

Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα περίπου: 25΄ Υλικά για 4 – 6 άτομα: 800 γρ. λεπτές φέτες μοσχαριού από τρανς ή κιλότο, χτυπημένες ώστε να γίνουν πολύ λεπτές (εσκαλόπ), κομμένες σε φαρδιές λωρίδες 3 – 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 250 ml μπίρα 1 φλιτζ. τσαγιού νερό 3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο 1/2 κουτ. γλυκού γλυκάνισος σε σπόρους, κοπανισμένος μέχρι να γίνει σκόνη αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία: Σε ένα ρηχόΔειτε το Αρθρο
Κεμπάπ πολίτικο, αλλά με κιμά κοτόπουλου

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: περίπου 14΄ Υλικά για περίπου 15 κεμπάπ: 1 κιλό κιμάς κοτόπουλου (κατά προτίμηση από μπούτι) 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, λιωμένη (ή όσο σκόρδο θέλουμε) 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα ή 2 κοφτές κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα (προαιρετικά), σε σκόνη 1 κουτ. γλυκού σουμάκ -προαιρετικά (ανατολίτικο μπαχαρικό με βαθυκόκκινο χρώμα, που το βρίσκουμεΔειτε το Αρθρο