Την υψηλότερη καταγραφή νέων κρουσμάτων σημείωσε σήμερα, Δευτέρα, η Βικτώρια με 532 νέα κρούσματα, ενώ ακόμα έξι άτομα πέθαναν το τελευταίο 24ωρο. Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ ήταν 484 στις 22 Ιουλίου.
Τρεις γυναίκες ηλικίας 70 μέχρι 90 χρονών και δύο άντρες, ο ένας στα 80 και άλλος στα 50 είναι τα τελευταία θύματα του κορονοϊού. Τα 5 από τα 6 θύματα συνδέονται με τα Γηροκομεία.

Η μεγαλύτερη αιτία μετάδοσης του ιού στην Πολιτεία, προέρχεται από τους εργαζόμενους, εξαπλώνεται στους χώρους εργασίας, εξήγησε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Daniel Andrews, υπογραμμίζοντας πόσο κρίσιμο είναι να μην πηγαίνουν στη δουλειά τους όσοι έχουν ακόμα και τα πιο ήπια συμπτώματα.

«Από εκεί έχουν προκληθεί οι εξάρσεις του ιού, μέσα στους χώρους εργασίας. Εάν έχετε ακόμα και ήπια συμπτώματα, εξεταστείτε, μην πηγαίνετε στη δουλειά σας. Απομονωθείτε. Θα σας παρέχουμε την οικονομική βοήθεια που χρειάζεστε. Θα βγούμε πιο γρήγορα από αυτή την κατάσταση, αρκεί όλοι όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα, εξεταστούν και μείνουν σπίτι τους», τόνισε επανειλλημένα ο Dan Andrews.

Τραγικές είναι καταστάσεις στα Γηροκομεία της Βικτώριας όπου ο κορονοϊός έχει χτυπήσει 7 γηροκομεία, μολύνοντας συνολικά 638 άτομα.
«Οι τρόφιμοι είναι γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, και η θνησιμότητα είναι εξαιρετικά υψηλή», δήλωσε ο Brett Sutton.

Δυστυχώς η αιτία της εξάπλωσης βρίσκεται στην μετακίνηση των περιστασιακά εργαζομένων που μετέβαιναν για να εργαστούν σε διαφορετικές εγκαταστάσεις. Και αυτό είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουν από κοινού η Ομοσπονδιακή και η Πολιτειακή κυβέρνηση, ώστε να περιορίσουν τις βάρδιες του προσωπικού σε ένα και μοναδικό κέντρο φροντίδας των ηλικιωμένων.

Οι τρόφιμοι του Γηροκομείου ‘Βασιλειάδα” στο Fawkner, (St Basil’s), όπου παρουσιάζεται δραματική εξάπλωση του κορονοϊού, έχουν μεταφερθεί σε ιδιωτικά νοσοκομεία, ακόμα κι εκείνοι που δεν είναι άρρωστοι, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η έξαρση. Συνολικά οι  μολυσμένοι από τον ιό στο ελληνικό γηροκομείο ανήλθαν στους 84 ενώ έχουν πεθάνει και οκτώ άτομα.

Επίσης 83 άτομα έχουν χτυπηθεί από τον κορονοϊό στο γηροκομείο του Epping Gardens, μεταξύ τους 61τρόφιμοι και 22 μέλη του προσωπικού.

Γενικότερα όμως, ο Δρ Sutton τόνισε ότι η μεταφορά τους στα νοσοκομεία, δεν είναι πάντα η καταλληλότερη ούτε η ασφαλέστερη επιλογή, και εξαρτάται πάντα από τις συνθήκες κάθε περιστατικού. Κυρίως για τους ηλικιωμένους που πάσχουν από άνοια, και η μεταφορά τους θα τους επηρεάσει αρνητικά εάν βγουν εκτός του οικείου χώρου τους.

ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΤΙ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ

Τα στοιχεία των Υγειονομικών Αρχών δείχνουν ότι σήμερα, με τα 532 νέα κρούσματα, σημειώνεται η κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στην Πολιτεία, εξήγησε στη συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής των Υπηρεσιών Υγείας, Δρ Brett Sutton.

Πρόσθεσε όμως ότι ενώ φαίνεται να μειώνεται ο ρυθμός μετάδοσης του ιού μέσα στην κοινωνία, είναι σημαντικό να δούμε τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να πέφτουν τις επόμενες ημέρες.

Προειδοποίησε ότι ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος να τεθεί υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα, ιδιαίτερα εξαιτίας της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατεί στα γηροκομεία.

Εν τω μεταξύ οι Αρχές επικεντρώνουν τις προσπάθειες τους στη συμμόρφωση των πολιτών στις οδηγίες για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού.

Ο Δρ Sutton τόνισε τη χρησιμότητα της μάσκας στην καταπολέμηση της πανδημίας, κυρίως στον εργασιακό χώρο, όπου ακόμα και ασυμπτωματικοί, μειώνεται δραματικά η πιθανότητα μετάδοσης του ιού στους συναδέλφους μας.

ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Για την τήρηση της απομόνωσης από εκείνους που έχουν εξεταστεί θετικοί, ή έχουν καταγραφεί ως κοντινή επαφή, ο Δρ Sutton δήλωσε ότι οι Αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις ελέγχουν εάν βρίσκονται στα σπίτια τους και αν ακολουθούν τις οδηγίες.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΑ HOT-SPOTS ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

Το θετικό είναι ότι τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν μειωθεί σε κάποιες περιοχές της Μελβούρνης που μέχρι πρότινος είχαν χαρακτηριστεί hot-spots. Στις περιοχές North Melbourne και Flemington έχουν μειωθεί σημαντικά τα κρούσματα εξαιτίας της εντατικής διαχείρισης της εξάπλωσης κυρίως στις εργατικές εστίες που είχαν μπει σε απόλυτο lock-down .
Παρ’ όλα αυτά τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σε άλλες περιοχές όπως το Brimbank και η περιοχή του Dandenong.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΣΩΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιχειρήσεις που θεωρούνται υψηλού κινδύνου όπως τα σφαγεία, οι μεταφορικές και τα κέντρα διανομής εμπορευμάτων, καθώς και γηροκομεία και κλινικές ενδέχεται να χρειαστεί να κλείσουν εάν δούμε ότι το προσωπικό συνεχίζει να πηγαίνει στην εργασία του παρ’ ότι άρρωστοι, εξήγησε ο κ. Andrews.
Στο εξής το ποσό των $1500 θα δίνεται ταχύτερα σε όλους τους πολίτες της Βικτώριας που το έχουν ανάγκη, τη στιγμή που θα χρειαστεί να απομονωθούν λόγω κορονοϊού.

Στη Βικτώρια 245 άτομα νοσηλεύονται και 44 βρίσκονται στην εντατική.

Η ΝΕΑ ΝΟΤΙΑ ΟΥΑΛΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ 17 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Από τα 17 νέα κρούσματα που παρουσιάστηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Νεά Νότια ΟΥΑΛΙΑ, οχτώ βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία.

https://neoskosmos.com/el/249914/neo-